На головну В Україні В Україні безперервно дорожчають продукти: поради, які допоможуть заощадити

В Україні безперервно дорожчають продукти: поради, які допоможуть заощадити

0
В Україні безперервно дорожчають продукти: поради, які допоможуть заощадити

Експерти назвали правила, які дозволять заощадити гроші при відвідуванні супермаркету в умовах, коли продукти постійно дорожчають. Про це повідомляє Дніпро Оперативний, посилаючись на Healthline.

1 План

Якщо підготувати список необхідних продуктів заздалегідь, це дозволить не робити зайвих покупок. За даними дослідників, 30% випадково придбаної їжі люди викидають. Раціон краще запланувати на тиждень.

2 Перевірте, чи ви з’їдаєте придбані продукти

Слід пам’ятати, що заморожені продукти та консерви зберігаються довго, а рибу, м’ясо, фрукти та овочі потрібно з’їдати швидше. Щоб заощадити, зварений рис можна додати до салату, а нез’їдені сирники – заморозити.

3 Знижки

У супермаркетах потрібно стежити за щотижневими знижками та акційними товарами. Інформацію про такі пропозиції можна отримати на офіційних сайтах або в мобільному додатку магазину.

4 Альтернативний білок

При нестачі грошей на морепродукти чи м’ясо, раціон можна урізноманітнити бобовими. Вони є рослинними джерелами білка. При виборі м’яса можна зупинитися на дешевших його видах, замінивши свинину куркою.

5 Термін придатності

Зважати на термін придатності потрібно, щоб встигнути з’їсти всі придбані продукти до його закінчення. Якщо у йогурту завтра термін придатності спливає, а вдома чекає ще одна пляшка, купувати його не слід.

6 Огляд кухонних шаф та холодильника

На кухні необхідно провести інвентаризацію. Ознайомитись із вмістом шаф та холодильника потрібно до складання списку необхідних продуктів. Перегляд продуктів допоможе заощадити та уникнути їх псування.

7 Змініть магазин

Вивчіть ціни та асортимент у всіх мережах продуктових магазинів, які працюють у вашому районі. Також не слід забувати про порівняння акційних пропозицій. Купувати продукти вигідніше відразу в кількох магазинах.

Раніше ми повідомляли, що школярі Кам’янського повернуться за парти з понеділка



Джерело

Залиште коментар

Будь ласка, введіть ваш коментар!
пожалуйста, введите ваше имя здесь